Waarop moet je letten bij het kiezen van juiste boekhouder?

Welk type boekhouder past bij jou?

Boekhouders. Ze staan misschien niet bekend als de meest spannende beroepsgroep, maar ze zijn wel onmisbaar voor het functioneren van het bedrijfsleven. Een goede boekhouder kan ervoor zorgen dat bedrijven hun financiële administratie op orde hebben, belastingen op tijd betalen en de juiste informatie leveren aan potentiële investeerders. Waarop moet je letten bij het kiezen van de juiste boekhouder?

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat niet alle boekhouders hetzelfde zijn. Er zijn boekhouders die werken voor grote bedrijven, maar ook zzp boekhouders die werken met kleine ondernemers. Het werk van een zzp boekhouder is vaak persoonlijker en meer allround. Ze werken vaak nauw samen met ondernemers die net starten en helpen hen op weg met hun financiële administratie. Dit kan leiden tot mooie duurzame samenwerkingen en een gevoel van vertrouwen wanneer de ondernemer succesvol wordt.

Een ander aspect waarin een boekhouder het verschil kan maken is de locatie waar hij of zij werkt. Stel je voor dat je een boekhouder bent in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht. Dan werk je niet alleen in een bruisende stad, maar je hebt vaak te maken met verschillende ondernemers uit verschillende sectoren. Je krijgt de kans om verschillende bedrijven te leren kennen en te zien hoe zij hun financiële administratie op orde hebben. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en ervaring.

Aan de andere kant kan een boekhouder in de buurt van je woonplaats heel handig zijn wanneer je het prettig vindt om gemakkelijk persoonlijk contact te hebben. Door de fysieke nabijheid maakt het makkelijker om snel even langs te gaan voor een vraag of om belangrijke documenten af te geven. Het is afhankelijk waar jouw behoefte ligt.

Met e-boekhouding wordt de dienstverlening bijvoorbeeld steeds locatie onafhankelijker en kunnen boekhouders ook sneller en efficiënter werken. Dit betekent dat ze meer tijd hebben om zich te richten op het adviseren van hun klanten en het zoeken naar manieren om hun financiële situatie te verbeteren. Bovendien zorgt de technologie ervoor dat boekhouders minder fouten maken en meer inzicht hebben in de financiële situatie van hun klanten.

Uiteraard spelen de kosten ook mee in de overweging welke boekhouder je kiest. Dat kan soms een drempel vormen voor kleine bedrijven en zzp’ers. Maar het inhuren van een goede boekhouder kan zichzelf terugverdienen in termen van tijdsbesparing, belastingvoordelen en betere financiële beslissingen. Bovendien zijn er tegenwoordig veel boekhouders die volledig online werken, wat de kosten kan verlagen.

Als je op zoek bent naar een boekhouder, is het belangrijk om een boekhouder te vinden die bij je past. Vraag bijvoorbeeld aan andere ondernemers wie zij gebruiken en wat hun ervaringen zijn. Kijk naar de specialisatie van de boekhouder en wat voor soort bedrijven hij of zij eerder heeft geholpen.

Kortom, een boekhouder kan veel meer zijn dan alleen een persoon die de financiële administratie bijhoudt. Een goede boekhouder kan een partner zijn die helpt bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen en kan bijdragen aan het succes van een bedrijf. Of je nu een kleine zzp’er bent of een groot bedrijf runt, een goede boekhouder is onmisbaar. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar een boekhouder die bij jou past en ontdek hoe deze kan bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Bekijk de servicepagina van Finance Talentt wat wij voor jouw kunnen betekenen en wat bij jouw past.

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…
Geoptimaliseerd door Optimole