Concern Controller

Ben je op zoek naar een vacature voor concerncontroller bij een dynamisch bedrijf of een interessante instelling? Wij zoeken voor verschillende organisaties in de profit en de publieke sector regelmatig naar geschikte kandidaten voor de functie van concern controller. Wij richten ons op werving & selectie en interim management van hoger opgeleide financiële professionals en zorgen vanuit onze eigen financiële ervaring voor de perfecte match. Daarom betekent solliciteren op een concerncontroller vacature bij Finance Talentt solliciteren naar een functie bij een aansprekende opdrachtgever met interessante groeiambities, doorgroeimogelijkheden en ontwikkelkansen. Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om jouw carrière te verrijken? Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten.

Wat zijn de taken van een concern controller?

 • Bewaken van de financiële positie. Als concerncontroller ben je verantwoordelijk voor de juiste, actuele en volledige financiële administratie. Hiermee zorg jij ervoor dat er op ieder moment inzicht is in de resultaten en het vermogen van de organisatie.
 • Adviseur van het bestuur of de directie. Als concern controller adviseer en ondersteun je bij het concreet maken, financieel onderbouwen en implementeren van de strategische doelstellingen. Daarnaast ben je de aanjager van het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses en procesoptimalisaties.
 • Organisatieadviseur. In de functie van concerncontroller ben je samen met de algemeen directeur of bestuurder verantwoordelijk voor het managementcontrolsysteem dat richting geeft aan de processen binnen de organisatie.
 • Intern toezichthouder. Tenslotte heb je als concern controller ook een onafhankelijke, toetsende rol en ben je verantwoordelijk voor de beheersmaatregelen die de financiële getrouwheid van de cijfers en informatievoorziening moeten borgen. Verder geef je inzicht in de mate waarin de organisatie aan de vigerende wet- en regelgeving voldoet.

Wat doet een concern controller?

Als concern controller ben je verantwoordelijk voor de financiële kolom binnen een organisatie, om precies te zijn voor de administratief- en bedrijfseconomische activiteiten. Als concerncontroller informeer je de directie of het bestuur over de toekomstige mogelijkheden en risico’s. Daarnaast werk je in teamverband aan de begroting, jaarplannen en meerjarenplannen. Met name adviseer je als concern controller bij een gemeente, corporatie, instelling of bedrijf over de financiële situatie waarin de organisatie zich bevindt. Om die ook in de toekomst winstgevend te laten zijn, dien je de financiële situatie goed te controleren. Verder attendeer je het bestuur of de directie als concern controller op mogelijke investeringen en bewaak je de begroting. De mate waarin jij vanuit jouw adviserende rol invloed uitoefent op de directie is afhankelijk van je positie en het team waarmee je samenwerkt.

Afhankelijk van de senioriteit geef je als concerncontroller soms leiding aan de controllers die werkzaam zijn op de verschillende afdelingen van een organisatie. Het komt ook voor dat het takenpakket beperkter is en de leiding over de controllers in andere handen is.

Concerncontrol: inzicht in de financiële staat van de organisatie

Om een gedegen en compleet financieel overzicht aan de directie of het bestuur te kunnen presenteren, dien je als concern controller uiteenlopende factoren in de gaten te houden en veel informatie te verzamelen en te verwerken. Op basis van die gegevens formuleer je de adviezen. Zo geef je de directie of het bestuur als concerncontroller bij een gemeente, instelling, bedrijf of corporatie op overzichtelijke wijze inzicht in de financiële staat van de organisatie. Op die manier is het bijvoorbeeld eenvoudig te achterhalen welke onderdelen winst of juist geen winst opleveren en waar het nodig is om te interveniëren.

Vacature Concern Controller

Over welke competenties beschik je als concern controller?

Wil je solliciteren op een concerncontroller vacature? Naast een relevante bedrijfseconomische opleiding, een gedegen financiële achtergrond en relevante werkervaring beschik je over de volgende competenties:

 • Je hebt een analytisch vermogen en strategisch financieel inzicht;
 • Je kunt samenwerken en verbinden op diverse plekken in de organisatie;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je hebt expertise van complexe zaken maar weet die op een begrijpelijke manier uit te leggen;
 • Je toont eigenaarschap, bent daadkrachtig en kunt keuzes en adviezen goed beargumenteren;
 • Je handelt vanuit een moreel kompas en bent het financiële geweten van de organisatie;
 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Wat verdien je als concerncontroller?

Wat je als concern controller voor salaris kunt verwachten, is afhankelijk van het type arbeidsovereenkomst (loondienst, detacheringscontract of interimcontract), de verantwoordelijkheden en de omvang van de organisatie. Bij grotere instellingen en bedrijven kan het salaris daarom soms hoger zijn, in het bijzonder wanneer je leiding geeft aan verschillende afdelingen. Naast een marktconform salaris kun je als concerncontroller rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, hybride werken, een goede pensioenregeling en budget voor persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren op een concern controller vacature

Heb je in ons vacature aanbod een interessante vacature voor concerncontroller gevonden? Solliciteer direct door online je CV te uploaden en je persoonlijke gegevens in te vullen. Heb je vragen over de vacature of staat de concerncontroller vacature waar jij naar zoekt op dit moment niet in ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Finance Talentt helpen we je graag bij het vinden van een passende functie die bij jouw carrière past!

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…
Geoptimaliseerd door Optimole