Interim CFO's

Neemt tijdelijk de verantwoordelijkheid waar als financieel directeur binnen jouw organisatie

Portret Interim CFO Finance Talentt

Wanneer een interim CFO?

Als er op korte termijn behoefte is aan sterk financieel en strategisch management die snel inzetbaar is en tijdelijk het finance team bij de hand kan nemen. 

Een interim CFO bij Finance Talentt is een tijdelijke en flexibele kracht die de eindverantwoordelijk draagt voor het financieel reilen en zeilen van de organisatie. Als expert op financieel gebied met sterk strategisch leiderschap fungeert hij/zij als voorman die de (financiële) voorwaarden creëert om organisatiedoelstellingen te realiseren.  

Hij of zij is aanvoerder van het planning & control cyclus en neemt het management mee in de beheersing van budgetten, forecasting, cashflow management, KPI monitoring en overige compliance gerelateerde onderwerpen. Een interim CFO van Finance Talentt neemt eveneens onafhankelijkheid en objectiviteit mee, waardoor daadwerkelijk stappen gezet kunnen worden met transformaties. 

De Finance Talentt aanpak

Elke opdrachtgever heeft specifieke vraagstukken en aandachtsgebieden. Samen bespreken we daarom eerst welke oplossing hierop het beste aansluit.

Maatwerk selectie

Factoren zoals de organisatie, samenstelling van management, type branche en de vraagstukken hebben invloed op het profiel van de professional. Finance Talentt garandeert de best passende match voor jouw organisatie met de juiste kennis en ervaring. Heb je een goede klik met de betreffende persoon? Dan pas starten we fase 1.

Fase 1 startpunt

Om zo effectief en zo resultaatgericht mogelijk te werken, vangen we onze samenwerking aan met een uitwerking van het startpunt. Hierin spreken we af wat de doelstellingen zijn en hoe we hier komen. Samen brengen we hiervoor mogelijke oplossingen in kaart en bepalen we de prioriteiten. Met het startpunt willen we zo doelgericht mogelijk werken. De grootte van de opdracht en de complexiteit is bepalend hoe uitgebreid we stilstaan bij het startpunt. Het moet nuttig zijn.

Fase 2 uitvoering

Jouw Finance Talentt CFO start met het gericht uitwerken van de doelstellingen. Hij/zij fungeert als business partner en is klankbord voor jou en werkt nauw samen stakeholders binnen de organisatie.

Fase 3 evaluatie

Periodiek wordt de voortgang van doelstellingen geëvalueerd om de planning te blijven monitoren. Indien nodig herzien we samen de doelstellingen en passen de aanpak hierop aan.

Waarom bedrijven kiezen voor Finance Talentt

Direct toegang tot de beste CFO profielen

Omdat we dagelijks in contact staan met CFO’s en zelf kritisch zijn, selecteren we alleen de beste Finance Professionals in het vakgebied. We zadelen je niet op met de mensen die we op de bank hebben zitten, maar gaan altijd voor de specifieke en beste match.

Flexibel en snel inzetbaar

Finance Talentt kan binnen een paar dagen een CFO ingezet hebben die aansluit op de behoefte in van de klant. 

Persoonlijk en direct betrokken

Persoonlijkheid is de sleutel voor succes en daarom zijn we geen “CV schuivers“. O.b.v. inhoud en expertise vanuit onze eigen financiële achtergrond maken we de beste match. 

Specifieke ervaring die aansluit bij jouw vraagstuk

Ons netwerk bestaat uit een breed scala kandidaten met specifieke expertise en ervaring. Zo wordt altijd gericht aan de vraag van de opdrachtgever voldaan. 

Alle voordelen op een rijtje

Geen Interim maar Parttime?

Heb je meer behoefte aan een vaste parttime business partner, zonder (nog) vast te zitten aan fulltime kosten?

Maak dan kennis met de Interim CFO oplossing: een CFO met ervaring uit jouw sector die het managementteam structureel komt versterken en de financiële administratie een stap verder weet te brengen met professionalisering ervan.

Interim Finance Professional Finance Talentt

Neem contact op

Bespreek jouw vraagstuk met Finance Talentt. Je kunt ons benaderen via het contactformulier of:

Jos Jong EMFC RC
Geoptimaliseerd door Optimole