Vacature voor Assistent Controller

Assistent Controller

Zoek je een assistent controller vacature bij een grote of een kleinere organisatie die volop in ontwikkeling is en ambitieuze groeiplannen heeft? Ben jij gemotiveerd en wil je uiteindelijk doorgroeien naar de functie van controller? Bekijk dan ons aanbod aan finance vacatures. Als bemiddelingsbureau voor hoger opgeleide functies focussen we ons op vaste en tijdelijke posities binnen financiële teams. Vanuit eigen jarenlange management ervaring binnen financiële teams zoeken wij naar kansen om jouw carrière te verrijken. Of je nu op zoek bent naar een assistent controller vacature in Amsterdam, een vacature van assistent controller in Den Haag, een vacature van assistent controller in Utrecht of je oriënteert op vacatures voor assistent controller in een andere plaats, bij Finance Talentt vind je als assistent controller gegarandeerd de baan die bij je past!

Wat is de functieomschrijving van een assistent controller?

Over het algemeen ben je als assistent controller werkzaam op de financiële afdeling van een middelgrote tot grote organisatie, waar je de financieel manager of controller assisteert bij zijn werkzaamheden. Daarnaast verricht je als assistent controller veel voorwerk voor je leidinggevende. Van het verwerken van transacties en het controleren van binnenkomende data tot aan het maken van financiële analyses. Verder assisteer je in de functie van assistent controller bij het opstellen van financiële maandrapportages en de jaarrekening en het vastleggen van budgetten. In deze baan fungeer je dus als de rechterhand van zowel de controller als de financieel manager.

 

Assistent Controller

Wat zijn de competenties van een assistent controller?

De functie van assistent controller is een veelzijdige baan met een grote variatie aan taken en verantwoordelijkheden. Als kandidaat wordt van je verwacht dat je beschikt over de volgende vaardigheden en competenties:

  • Je hebt affiniteit met cijfers en beschikt over goede rekenkundige vaardigheden;
  • Je bent een goede planner en organisator;
  • Je werkt nauwkeurig en met oog voor detail;
  • Je bent in staat om te multitasken en te prioriteren;
  • Je hebt het vermogen om zelfstandig en in teamverband te werken;
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Je hebt een brede kennis van de vereiste computerprogramma’s, zoals Excel en ERP-systemen.

Welke opleiding wordt van een assistent controller verwacht?

Over het algemeen vragen organisaties minimaal een relevante HBO-opleiding op het gebied van Finance & Control, Accountancy of Bedrijfseconomie. In de praktijk is het vaak ook goed mogelijk om met de juiste MBO-opleiding in combinatie met goede praktijkervaring de functie van assistent controller te kunnen vervullen. Wil je doorontwikkelen naar de functie van bijvoorbeeld financial controller of business controller, dan maak je meer kans wanneer je een relevante HBO- of WO-opleiding hebt afgerond.

Wat zijn je doorgroeimogelijkheden als assistent controller?

Door te solliciteren op een vacature van assistent controller heb je een goed toekomstperspectief. Met een aantal jaren werkervaring en opgedane vakkennis kun je immers doorgroeien naar de functie van controller. Denk hierbij aan functies zoals financial controller, business controller, maar ook projectcontroller. Voor de assistent controller die zich graag breder ontwikkelt kunnen andere dynamische functies ook een geschikte vervolgstap zijn, zoals Business Intelligence (BI) specialist, proces consultant, financial analyst of internal auditor.

Solliciteren op een assistent controller vacature

Heb je onder onze vacatures voor assistent controller de ideale vacature gevonden? Solliciteer dan direct door online je persoonlijke gegevens in te vullen en je CV te uploaden. Heb je vragen over de assistent controller vacature die je op het oog hebt of staat de baan die jij zoekt op dit moment niet in ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van de ideale functie van assistent controller!

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…
Geoptimaliseerd door Optimole