Financial Accountant in Utrecht

Wat verdient een Financial Controller?

Studies op internet laten verschillende antwoorden zien wat een financial controller verdient en lijken daardoor niet eenduidig. Om eenduidig antwoord te geven op de vraag, maken we bij Finance Talentt onderscheid tussen verschillende type Financial Controllers:

Assistent Financial Controller

Het salarisniveau van een Assistent Financial Controller ligt gemiddeld tussen de €2.250 en €4.000 o.b.v. fulltime dienstverband.

Financial Controller

Het salaris van een Financial Controller ligt gemiddeld tussen de €3.250 en €6.500 o.b.v. fulltime dienstverband.

Senior Financial Controller

Het salarisniveau van een Senior Financial Controller ligt gemiddeld tussen de €3.750 en €8.500 o.b.v. fulltime dienstverband.

Een breed salarisniveau klinkt flauw en geeft misschien geen gericht antwoord. Dat komt omdat in de praktijk een combinatie van verschillende factoren invloed hebben op de hoogte van het salaris. Hieronder geven we een opsomming van de belangrijkste factoren die invloed hebben op de hoogte van het salaris van een Financial Controller.

  • Opleidingsniveau: Over het algemeen hebben mensen met een hogere opleiding hogere salarissen. Een diploma op masterniveau of hoger kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de hoogte van het salaris.
  • Werkervaring: Meer werkervaring kan leiden tot hogere salarissen. Werknemers met meer jaren werkervaring kunnen in aanmerking komen voor hogere lonen vanwege hun expertise en vaardigheden.
  • Functieniveau: Hogere functieniveaus binnen een organisatie zijn vaak gekoppeld aan hogere salarissen. Topmanagementfuncties, leidinggevende functies of specialistische functies kunnen doorgaans hogere salarissen met zich meebrengen.
  • Prestaties: Individuele prestaties kunnen van invloed zijn op de hoogte van het salaris. Werknemers die goed presteren en waardevolle bijdragen leveren aan een organisatie kunnen in aanmerking komen voor bonussen, promoties of loonsverhogingen.
  • Regio: De locatie van het werk kan van invloed zijn op het salaris. Bijvoorbeeld, werk in een grote stad of een regio met een hoge kosten van levensonderhoud kan leiden tot hogere salarissen om aan de hogere kosten te voldoen.
  • Sector: Verschillende sectoren hebben verschillende salarisniveaus. Salarissen in sectoren zoals de financiële dienstverlening, techniek en IT kunnen bijvoorbeeld hoger zijn dan in sectoren zoals de horeca of detailhandel.
  • Bedrijfsgrootte: De grootte van het bedrijf waarvoor iemand werkt kan van invloed zijn op het salaris. Grotere bedrijven hebben vaak meer middelen en kunnen hogere salarissen aanbieden dan kleinere bedrijven.
  • Arbeidsvoorwaarden: De secundaire arbeidsvoorwaarden die worden aangeboden, zoals pensioenregelingen, ziektekostenverzekering en bonussen, kunnen van invloed zijn op het totale salarispakket.
  • Onderhandelingsvaardigheden: De vaardigheden en het vermogen van een werknemer om te onderhandelen over het salaris kunnen van invloed zijn op de hoogte van het salaris. Werknemers die sterke onderhandelingsvaardigheden hebben, kunnen betere salarisonderhandelingen voeren en een hoger salaris bedingen.
  • Economische en marktomstandigheden: De economische en marktomstandigheden kunnen van invloed zijn op de hoogte van het salaris. In tijden van economische groei en een hoge vraag naar bepaalde vaardigheden, kunnen salarissen stijgen, terwijl ze in tijden van economische neergang lager kunnen zijn.

Finance Talentt – Recruitment vóór en dóór financials

Finance Talentt bemiddelt hoger opgeleide financiële posities voor interim en vast. Wil je meer weten over onze meest recente financiële vacatures? Bezoek dan ons vacature overzichtspagina. Neem anders contact met ons op wanneer we je kunnen helpen aan de beste Finance Professionals.

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…