Wat doet een Financial Controller

Wat doet een Financial Controller?

Financiële functies hebben veel benamingen binnen bedrijven. Het maakt het daarom soms lastig te doorgronden wat een functie nou doet. Om hiervoor een beetje houvast te geven, leggen we in dit artikel kort uit wat een Financial Controller doet.

Waarvoor is een Financial Controller verantwoordelijk?

Een Financial Controller is verantwoordelijk voor het beheer en de analyse van financiële informatie binnen een organisatie. Hun belangrijkste taken omvatten:

1. Financiële planning en analyse: Het opstellen van financiële plannen en budgetten, het analyseren van financiële gegevens om trends en patronen te identificeren en het verstrekken van financiële prognoses en aanbevelingen.

2. Financiële rapportage: Het opstellen van financiële rapporten zoals balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht en het analyseren van deze rapporten om de financiële prestaties van een organisatie te beoordelen.

3. Interne controle: Het implementeren en beheren van interne controleprocedures om de nauwkeurigheid en integriteit van de financiële gegevens te waarborgen en ervoor te zorgen dat de financiële rapportage voldoet aan de wettelijke vereisten en de interne beleidslijnen.

4. Belasting- en regelgeving: Het volgen van belasting- en regelgeving en het adviseren van het management over de financiële implicaties van deze wet- en regelgeving.

5. Communicatie en samenwerking: Het samenwerken met andere afdelingen en het communiceren van financiële informatie en analyses aan het management en andere belanghebbenden om de financiële prestaties van een organisatie te begrijpen en te verbeteren.

Finance Talentt

Finance Talentt bemiddelt hoger opgeleide financiële functies voor interim en vast. Benieuwd welke Business Controller of Financial Controller posities openstaan? Neem een kijkje op de vacature overzichtspagina. Uiteraard kunnen we ook jouw financiële organisatie ondersteunen bij het aantrekken van een Controller? Neem hiervoor contact op via deze link.

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…
Geoptimaliseerd door Optimole