Wat doet een AA accountant?

Wat doet een AA accountant?

Een AA accountant is een Accountant-Administratieconsulent. Het is een beroepsgroep binnen de accountancy die zich richt op het verlenen van financieel-administratieve diensten aan kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties.

Een AA accountant houdt zich bezig met het opstellen van jaarrekeningen, het geven van belastingadvies, het verzorgen van de financiële administratie, het uitvoeren van loonadministratie en het verstrekken van financiële rapportages. De AA accountant heeft in tegenstelling tot een RA accountant geen wettelijke controlebevoegdheid en is dus niet bevoegd om wettelijke controles uit te voeren.

Een AA accountant heeft vaak een directe en nauwe relatie met de klanten en fungeert vaak als financieel adviseur. De AA accountant kan de klant helpen bij het opzetten van de financiële administratie en het opstellen van financiële rapportages, zodat de klant inzicht heeft in zijn financiële situatie en beslissingen kan nemen op basis van deze informatie. Daarnaast kan de AA accountant de klant adviseren over fiscale vraagstukken en helpen bij het indienen van belastingaangiften.

In het algemeen kan worden gesteld dat de werkzaamheden van een AA accountant vooral gericht zijn op het ondersteunen en ontzorgen van kleine en middelgrote ondernemingen bij hun financiële en fiscale verplichtingen en bij het optimaliseren van hun financiële prestaties.

Finance Talentt bemiddelt voor financiële functies en biedt tevens audit support aan voor bedrijven. Benieuwd welke accountants functies Finance Talentt heeft openstaan voor interim of vast? Bekijk onze vacature overzichtspagina. Neem anders een kijkje op onze service pagina.

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…