portretfoto

Waarom een finance recruiter inzetten?

Liever wel of niet?

Heb je ze liever wel of niet? Een finance recruiter die jouw bedrijf ondersteunt bij het vinden van een goede finance professional. In dit artikel belicht ik de voordelen die ik in de praktijk zie bij het inzetten, maar ook de kanttekeningen.

Als bedrijf zijnde is het van cruciaal belang om financieel stabiel te zijn en te blijven. Echter, het vinden van gekwalificeerd financieel personeel kan een uitdaging zijn. Gelukkig kan het inschakelen van een finance recruiter van grote toegevoegde waarde zijn.

Tijdbesparing

Een van de belangrijkste voordelen is dat het tijd bespaart. Het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor financiële functies kan een langdurig en tijdrovend proces zijn. Het werken met een finance recruiter kan echter helpen om dit proces te versnellen. Zo beschikken de professionals binnen Finance Talentt over een financiële achtergrond en hebben de kennis en ervaring om het wervingsproces te stroomlijnen en kunnen kandidaten vinden die anders misschien niet waren gevonden. Dit kan de werkgever niet alleen tijd, maar ook geld besparen.

Het effect wordt versterkt door de arbeidskrapte die aanwezig is binnen financiële functies. Een finance professional laat zich daardoor niet snel verleiden, vanwege het grote aanbod. Wil je als bedrijf een goede finance professional aan je binden dan is het belangrijk om naast de juiste randvoorwaarden ook de focus te hebben tijdens de wervingscampagne. Een finance recruiter kan bedrijven hiermee ondersteunen, zodat de kans op succes wordt vergroot.

Netwerkvoordeel

Een ander voordeel van het werken met een finance recruiter is dat de recruiters beschikken over een uitgebreid netwerk van financiële professionals. Het kan een enorme toegevoegde waarde hebben bij het vinden van de juiste kandidaat. Finance recruiters kunnen putten uit hun netwerk van contacten en kunnen ook gebruik maken van hun online aanwezigheid om de juiste kandidaten te vinden. Dit betekent dat de werkgever toegang heeft tot een breder scala aan potentiële kandidaten dan wanneer ze zelf op zoek zouden gaan.

Inhoudelijke financiële kennis

In mijn ogen zijn finance recruiters met een financiële achtergrond ook goed in staat om de specifieke behoeften van de werkgever te begrijpen en te matchen met de vaardigheden van de kandidaat. Dit is van groot belang bij het vinden van de juiste persoon voor een financiële functie. Door de werkgever te begrijpen en de kandidaten te screenen op basis van hun vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken, kunnen recruiters kandidaten vinden die niet alleen de juiste vaardigheden hebben, maar ook goed passen binnen de cultuur van het bedrijf.

Het ontbreken van een financiële achtergrond zie ik het vaak misgaan met recruitmentpartijen met wie ikzelf te maken heb gehad als finance professional. Het ontbreken van deze ervaring zorgt ervoor dat de functie door de finance recruiter dan niet helemaal wordt begrepen. Het veroorzaakt ruis bij een opdrachtgever en een kandidaat en er ontstaan verkeerde verwachtingen. De kwaliteit van de search is op de korte termijn georiënteerd en blijft hangen op het niveau “CV schuiven”.

Ondanks dit soort partijen geloof ik wel dat het werken met inhoudelijke finance recruiters een grote toegevoegde waarde kan zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar gekwalificeerd financieel personeel. Het bespaart tijd, biedt toegang tot een breder scala aan kandidaten en zorgt voor een goede match tussen de kandidaat en de werkgever.

Finance Talentt

Heb je moeite om jouw financiële vacature (tijdelijk) vervuld te krijgen? Misschien kan Finance Talentt jouw organisatie helpen. Neem daarom contact op met mij op.

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…
Geoptimaliseerd door Optimole