Finance Professionals aantrekken in een krappe arbeidsmarkt

Finance Professionals aantrekken in een krappe arbeidsmarkt

Arbeidskrapte volgens het CBS

Een veel gehoord probleem in verschillende sectoren, de arbeidsmarkt is krap. In het vierde kwartaal van 2022 stonden volgens het CBS 123 vacatures open per 100 werklozen. De werkloosheid staat daarmee historisch laag en het UWV noemt de arbeidsmarkt zelfs “zeer krap”. Ook de finance sector heeft hier last van en veel werkgevers kunnen vacatures moeilijk invullen. Van administratiekantoren, accountantskantoren en belasting- en advieskantoren tot financiële afdelingen bij bedrijven of overheden. Hoe krijgen we onze vacatures ingevuld met de juiste competente medewerkers en hoe behouden we bestaand personeel? Dat zijn vragen waar organisaties zich dagelijks mee bezighouden. Werkgevers zijn daardoor steeds meer bereid een aantrekkelijker werkklimaat te creëren en mee te gaan met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het bieden van een prettige werksfeer, een goed salaris, interessante opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en een goede privé-werkbalans zijn hiervoor voorname aspecten.

 

Welke impact heeft financiële arbeidskrapte op organisaties?

Mocht er financiële arbeidskrapte ontstaan binnen de organisatie kan dat grote impact hebben. Met name op het gebied van de financiële prestatie. Oorzaken die hieraan ten grondslag liggen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Onrust: door verhoogde werkdruk binnen financiële teams wordt vaak minder nauwkeurig gewerkt en is de kans op administratieve fouten groter. Daarnaast ligt extra verzuim op de loer.
  • Minder relevante stuurinformatie: gebrek aan financiële expertise kan eveneens leiden tot minder relevante stuurinformatie die kansen en risico’s van een organisatie identificeren. Later reageren op specifieke omstandigheden heeft grotere financiële impact op de organisatie.
  • Beheersing lange termijn doelen: krapte van financiële staffuncties kunnen tevens tot verstoring van monitoring leiden van doelstellingen in de vorm van financiële planning en budgettering.
  • Voldoen aan wet- en regelgeving: verminderde capaciteit kan er eveneens toe leiden dat de betrouwbaarheid en tijdigheid van rapportageverplichtingen in het geding komen. Denk aan verplichtingen richting externe stakeholders zoals de belastingdienst, KVK, banken en investeerders.

 

Welke toegevoegde waarde kunnen finance recruitment bureaus hierbij hebben?

Organisaties zijn erbij gebaad dat hun personeelsniveau van het finance team op peil blijft. Indien er een capaciteitsprobleem voordoet, kunnen gespecialiseerde recruitment bureaus in finance hierbij van toegevoegde waarde zijn. Zo kunnen ze capaciteitsvraagstukken vaak effectiever oplossen dan organisaties zelf. Het zijn partijen die een uitgebreid netwerk hebben en goed weten wat erin de markt speelt. Daarbij speelt mee dat financiële functies vaak specifiek zijn en veelal een combinatie van ervaring en vaardigheden vraagt. Door de kennis en het uitgebreide netwerk van finance recruitment bureaus aan te wenden kunnen gekwalificeerde finance professionals effectiever worden verbonden met de organisatie.

Recruitment vóór en dóór financials

Finance Talentt is zo’n type bureau en richt zich specifiek op het vinden en binden van talentvolle financiële professionals. Het finance recruitmentbureau biedt een breed scala aan diensten, waaronder werving en selectie, interim management en leadership tracking. Het team onderscheidt zich met ervaren professionals met een bewezen track record in zowel finance als recruitment, waarmee de beste matches tot stand komen. Met persoonlijke toewijding worden maatwerkoplossingen aangeboden die voldoen aan de specifieke behoeften van klanten en kandidaten. Door vanuit de inhoud samen te werken is de benadering gericht op kwaliteit en duurzaamheid van matches, waardoor kandidaten en opdrachtgevers op lange termijn succesvol zijn in hun samenwerking. Meer weten? Kijk wat we voor jou kunnen betekenen: link.

Jos Jong EMFC RC
Delen:

Lees ook:

Lees snel verder en ontdek hoe jij als assistent accountant aan de slag kunt…
Ontdek op deze pagina hoe jij als junior business controller aan de slag kunt!…
Lees alles over de taken en verantwoordelijkheden als Assistent Controller….
Ben jij op zoek naar een nieuwe kans om je carrière te verrijken als CFO?…
Ontdek op deze pagina hoe jij als concerncontroller de volgende stap kunt zetten…
Als ondernemer heb je veel te maken met financiële en administratieve zaken. Den…
Geoptimaliseerd door Optimole